IStockphoto

Кварталът Гангнам в Сеул се смята за център на корейската красота. Това е като малка Италия за дерматолози и пластични операции. Минавайки само няколко преки и вече сте забравили колко клиники сте подминали. Хиляди корейци влизат в тях почти всяка седмица, за да държат комплексите си в нормални граници.

Независимо дали предлагат продукти за лице, инжекционни и лазерни процедури или препоръки за клиентите си, дерматолозите от Сеул са основните пазачи на перфектната кожа на обществото в Корея. Дамите от азиатската държава винаги са били пример за красота и техните тайни за по-добра визия са изследвани от поколения.
 
Сега е време някои от най-известните дерматолози, работещи в Сеул, да разкрият как те се грижат за кожата си. Какво правят всяка сутрин и всяка вечер, за да изглеждат добре? Техните режими не са трудни за следване, но ключът към красотата е в постоянството.

Чой Бо Йон
 
Тя е директор и главен дерматолог в известна клиника. Чой е майка на две деца и често се появява в корейската телевизия, за да говори по здравни въпроси. На нейните услуги разчитат няколко известни артисти, водещи и актьори. Въпреки че изглежда повече от добре, Йон се кълне, че има суха кожа. Затова тя разчита на продукти както от Корея, така и на такива, закупени от Запада.
 
Сутрешна рутина
 
След като стане от леглото, Чой решава да пропусне сутрешния ексфолиант и вместо това мие лицето си с топла вода. Според нея, почистващите препарати могат да премахнат влагата от кожата и ако сте се измили с тях предната вечер, то няма смисъл да го правите и на сутринта.
 
Докато кожата ѝ е още мокра, Йон слага овлажняващ тонер, за да е сигурна, че лицето ѝ ще остане хидратирано. Ако искате да се изсушите веднага след миене, то дерматологът препоръчва да сложите тонер не по-късно от 30 секунди след това.
 
Следващата стъпка е използването на серум от куркума и сквалан, който действа като защитен слой за кожата на Чой. След това, за да запечата хидратацията, тя залага на възстановителен крем за лице. „Преди използвах много кремове – един за очите, един за челото, един за другите части на тялото. Тогава разбрах, че това може да ми докара акне и затова се спрях само на един-единствен“, казва тя преда „Allure“.
 
На последно място, но не по важност, Чой използва и слънцезащитен крем.
 
Вечерна рутина
 
След като се прибере от работа, д-р Йон започва рутината си с дълбоко почистване. Първо, тя втрива внимателно почистващ крем върху суха кожа, за да успее да премахне грима си. След това леко избърсва продукта от лицето си и е време за почистващата пяна за лице, която се грижи кожата да не изсъхне.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase