Pixabay

 Вече сте решили, че искате да отслабнете и една от първите мисли, които ви минават през главата е да посетите фитнеса за усилена кардио тренировка.

Този тип активности, повишаващи сърдечния ритъм, са наистина задължителни ако желаете да намалите теглото си, но не трябва да разчитате само на тях за постигане на целите си. Ето и няколко мита, свързани с кардиото, които трябва да имате предвид:
 
Отслабвате само с кардио
 
Няма да отслабнете, ако просто започнете да правите кардио тренировки. Това е процес, който изисква не само подходящото движение, а и сериозен режим на хранене. Все пак спортът помага едва с 30% за задоволителен краен резултат, останалите 70 % са свързани с това, което поглъщате.
 
Ефективното кардио е на високи обороти
 
Друг популярен мит е обвързан с темпото. А именно – кардиото работи, ако е на високи обороти. Всяко кардио „работи“. По-интензивното изгаря повече калории за по-кратко време, умереното кардио може да изгори същото количество, но ще трябва да потренирате по-дълго време.
 
Кардио под 60 минути е безсмислено
 
Всяко едно движение гори калории. В зависимост от това каква е крайната ви цел (100-200-300 калории) можете да изчислите колко време да правите съответната активност.
 
Още по темата и видео тренировки вижте в Tialoto.bg 
 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase