Продукти:
1 кг агнешко месо без кост
3 супени лъжици олио
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен джоджен
150-200 г доматено пюре
сол
черен пипер
3 люти чушки (по желание)
Приготвяне:
Втрийте добре мазнината и подправките в агнешкото. Печете под фолио за около 2 часа на 160 градуса, като долеете малко вода в тавата.
В образувалия се мазен сос от печенето на месото в тавата прибавете доматеното пюре, нарязаните на ситно лук, джоджен и чушки (по желание). Може да добавите още малко сол на вкус.
Покрийте под фолиото за още 50-60 минути, усилете фурната на 200 градуса и печете. Накрая махнете фолиото и печете до златиста коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
6
факт
преди 3 годиниДнес е сряда, постен ден, понеже е голям празник на православните християни се разрешава консумация на риба... Гергьовден беше на 23 април... Какво ли ви обяснявам и аз, тук сте експерти по всичко, че едно православие ли не знаете много по добре от мен...
5
Гошо...Тъпото
преди 3 годиниНамирам се в село Паталеница.Днес на празника тук по традиция се пекат масово агнета на шиш по местна рецепта.Шиша се върти над жарта поне 6 часа,като агнето се маже от време на време,за да стане...крехко и сочно.След опичането махаме шиша от жарта и така го отнасяме до в къщи,без да сваляме опеченото агънце.След...команда,родата го започва.През това време се пече...другото и така,цял ден.Наздраве и честит празник,здраве и късмет на всички!
4
Шеф Тулуп
преди 3 годиниТова на картинката агнешкото без кост ли е?