Продукти:
150 г захар
200 г крема сирене
5 яйца
750 мл кондензирано мляко
1 чаена лъжица течна ванилия
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
В малка тенджера на средна температура сложете захарта, като разбърквате постоянно, докато се разтопи и стане златиста. Излейте я в тава за печене. Разклатете тавата, за да се разнесе карамелът по цялата повърхност.
В голяма купа разбийте крема сиренето. Добавете яйцата и ги разбийте едно по едно с миксера. Прибавете и кондензираното мляко. Разбивайте с миксера до гладка смес. Излейте сместа върху карамела. Поставете съда за печене върху друга по-голяма тава пълна с вода да се пече на водна баня.
Печете за 1 час или докато центърът на крема престане да е течен и се сгъсти. Оставете да изстине 1 час преди да приберете в хладилника за през нощта.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Крем Гаргамел
преди 3 годиниКрем от крем с крем отгоре за украса.
4
Щерю
преди 3 годиниТорта с ягоди и чесън...
3
до колегата
преди 3 годиниПървия път като го опитах ми хареса и в последствие се оказа , че испанците слагат всякакви неща в крем-карамела , като се използва обикновенната рецепта(6-8 яйца на литър течност) , добавят кокосови стърготини, кафе, крема-сирене. По -нестандартни са със синьо сирене.Рецептата трудно може да я сгрешиш- правя го или в тавичка или в купички - хватката е да не го превариш, че става на шупли и яйцата губят текстурата.