Снимка: iStock
fallback

Продукти:

150 г захар
200 г крема сирене
5 яйца
750 мл кондензирано мляко
1 чаена лъжица течна ванилия
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса.
 
В малка тенджера на средна температура сложете захарта, като разбърквате постоянно, докато се разтопи и стане златиста. Излейте я в тава за печене. Разклатете тавата, за да се разнесе карамелът по цялата повърхност.
 
В голяма купа разбийте крема сиренето. Добавете яйцата и ги разбийте едно по едно с миксера. Прибавете и кондензираното мляко. Разбивайте с миксера до гладка смес. Излейте сместа върху карамела. Поставете съда за печене върху друга по-голяма тава пълна с вода да се пече на водна баня.
 
Печете за 1 час или докато центърът на крема престане да е течен и се сгъсти. Оставете да изстине 1 час преди да приберете в хладилника за през нощта.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Крем Гаргамел

преди 3 години

Крем от крем с крем отгоре за украса.

4

Щерю

преди 3 години

Торта с ягоди и чесън...

3

до колегата

преди 3 години

Първия път като го опитах ми хареса и в последствие се оказа , че испанците слагат всякакви неща в крем-карамела , като се използва обикновенната рецепта(6-8 яйца на литър течност) , добавят кокосови стърготини, кафе, крема-сирене. По -нестандартни са със синьо сирене.Рецептата трудно може да я сгрешиш- правя го или в тавичка или в купички - хватката е да не го превариш, че става на шупли и яйцата губят текстурата.

fallback