Pixabay
fallback
Всички знаем за историята на Ромео и Жулиета. Влюбване от пръв поглед, но връзката им е невъзможна заради вражда между семействата им. Една от най-известните сцени в трагедията на Шекспир, е тази на балкона, където двамата разкриват чувствата си един към друг и решават да се оженят. 
 
Краят обаче не е никак щастлив, тъй като Ромео е изпратен в изгнание далеч от Верона, а Жулиета е заставена да се омъжи за друг. Тя се опитва да избяга от сватбата и търси помощ от брат си Лоренцо, който й предлага отвара, която ще я "убие" само за няколко часа. Той обещава да уведоми Ромео за плана чрез пратеник, който обаче не изпълнява задачата.
 
Мислейки си, че Жулиета е мъртва, Ромео се самоубива чрез отрова. След като Жулиета се събужда и вижда, че любимият й е мъртъв, тя се пробожда с неговия кинджал.
 
Пиесата на Шекспир е пример за истинската любов, която не се спира пред нищо и, която продължава дори и след смъртта. Първото й издание е през 1567 година, но до днес все още е актуална и една от най-добрите трагедии в света.
 
Само преди няколко дни действието от пиесата се развива в истинския живот, около 400 години по-късно. Отново градът е Верона и централно място в историята заема балконът. Обстоятелствата обаче са различни - тук нямаме враждуващи семейства, а само една пандемия от коронавирус, която затвори хората по домовете им.
 
Италия беше една от първите страни, които наложиха пълна карантина на жителите си и им забрани да излизат без основателна причина. Социалната изолация продължава повече от месец, а хората намериха различни начини, чрез които да си повдигнат духа, включително и да си правят концерти от терасите.
 
Именно така се случва влюбването на съвременните Ромео и Жулиета. Имената им, разбира се, са други - Мишел Д'Алпаос и Паола Ангели. Двамата казват, че са се влюбили веднага, въпреки че все още не са се срещали на живо. Виждат се от дистанция, защото им е забранено да стоят на по-малко от 200 метра един от друг. 

Още от историята на съвременните Ромео и Жулиета четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

идиoтския

3

северозапад

преди 4 години

ще се е... и от разстояние тъпотия абе тия журналисти толкова ли акъл имат та пишат това

2

Анонимен

преди 4 години

Пълни простотии, но нали трябва нещо да пишете.

fallback