Снимка: Pixabay
fallback

Фолксваген (Volkswagen) се готви да възобнови частично автомобилостроенето в Германия. Най-напред ще заработи заводът на компанията в Цвикау, където производството бе спряно заради пандемията от коронавируса, информира ДПА.

Поточната линия ще тръгне отново в четвъртък, посочи говорител.

Възобновяването на производствената дейност съвпада с отменянето на първите ограничителни мерки в Германия, след като бе постигнат напредък в борбата с разпространението на вируса, отбелязва агенцията.

Предвижда се всичките 8000 служители на завода в Цвикау постепенно да се върнат работа, като повечето ще останат на съкратени работно време до 3 май.

В четвъртък най-големият автомобилопроизводител в света планира да отвори отново и завода си за двигатели в Хемниц.

Заводите на Фолксваген във Волфсбург, Емден, Дрезден и Хановер се очаква да заработят отново на 27 април. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

шофер

преди 4 години

Яко! Както винаги германските коли се харчат на всякъде. А жабарските няма и да отворят отново сигурно. На качеството реклама му не трябва и е ясно, че след пандемията германскитеколи ще ородължат да се търсят на всички континенти. Пицар и Самурай кола не правят. Единия му дай падти и сосове а другият вилица не видял в 21 та кола ли? Франсетата пък и въобще не коментирам. Виж американо откраднал схемите на Порше и изкопирал измисленото. И пак стигнал до *** и до там. Жалйа работа.

11

Анонимен

преди 4 години

Те германците,са добре ,а Ний какво ще правим,без работа,а да не говорим за шведите няма корони няма вуриси те няма да си рискуват децата та кога ще я пика професори

10

Кочо

преди 4 години

До номер 7, пълни глупости, всички източни провинции без Берлин са с 10,2 млн. население общо,Северен-Рейн-Вестфален е 18 млн. с площ 5 пъти по-малка от източните провинции. Нормално да имаш много повече заразени, имаш два пъти по голямо население на 5 пъти по-малко пространство. Отделно от там тръгна разпространението. БЦЖ бяха едни медийни глупости в България, няма никакви доказателства.

fallback