Pixabay
fallback
Джесика Корадини живее във Верона заедно с приятеля си. В нормалния живот тя работи в хлебопекарна, но сега няма тази възможност. Италия е една от най-засегнатите държави от коронавируса в Европа и жителите там нямат право да излизат без декларация, която да описва какво е естеството на разходката им.
 
Корадини и приятелят й са под ключ вече почти месец и излизат навън само за покупки и за да занесат храна на болните му родители. Тя споделя пред CNN, че в тази ситуация единственото, което я спасява е печенето на хляб. Превърнала го е в хоби и признава, че по този начин успява да се откъсне за малко от реалността.
 
Италианката се намира в добра компания. Голяма част от световното население е поставено в социална изолация и доста от хората се обръщат към готвенето. В социалните мрежи се появиха различни „състезания“ за най-добро ястие, а това, което се прави най-често, е хляб.
 
Джесика пече всеки ден основно, за да пребори скуката от изолацията, но по същото време създава и общност от хлебопекари в Instagram. Там всички желаещи споделят рецептите си за домашен хляб и дават съвети как той да стане по-вкусен. 
 
„Печенето на хляб е терапевтично за мен. Караме да се чувствам жива и да бъда свързана със себе си“, казва Кордини пред CNN. Тя добавя, че сега е най-важно да си останем вкъщи, но в същото време да не позволяваме на изолацията да ни повлияе негативно. Според нея, приготвянето на хляб е доста успокояващо, защото изисква доста време. „Това е различно от забързания начин на живот, който водим“. 
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Печенето на бивши и настоящи комунисти още повече

16

Ммм

преди 4 години

Сладкото жужена на хлебопекарната ми подобрява психиката достатъчно. Тя работи - аз се кефя. Въобще е приятно, когато у дома кипи труд - хлебопекарна, пералня, айробот и т.н. едновременно; тъкмо време да поиграем с децата.

15

дан4о

преди 4 години

Мачкането става с две ръце и е като гимнастика за ставите. Шушлцобките ги слагам с малко пръст в голяма саксия и постепенно се преобразуват на пръст компост за цветя.

fallback