17

Анонимен

преди 4 години

Печенето на бивши и настоящи комунисти още повече

16

Ммм

преди 4 години

Сладкото жужена на хлебопекарната ми подобрява психиката достатъчно. Тя работи - аз се кефя. Въобще е приятно, когато у дома кипи труд - хлебопекарна, пералня, айробот и т.н. едновременно; тъкмо време да поиграем с децата.

15

дан4о

преди 4 години

Мачкането става с две ръце и е като гимнастика за ставите. Шушлцобките ги слагам с малко пръст в голяма саксия и постепенно се преобразуват на пръст компост за цветя.

14

дан4о

преди 4 години

Аз правя домашно кисело мляко:Меря с термометър за аквариум и го чакам да изстине до 45 градуса. Две тенджери по 7 лита. После шест часа в памучни одеала и го слагам в марля два слоя метър на метър цедя го и пия суроватката другото в кутии в хладилника. Заквасвам с Елби или Пробиотик бор чвор.Или беля леща:Сварявам я за минута с вода с малко сода. После добавям студена вода и я мачкам докато не се отделят шушльобките , промивам и ги изсипвам. Техниката става с боб и нахут.

13

хехехе психо-лози

преди 4 години

Подобрява психиката, но влошава физиката, особено г-за и талията.

12

Анонимен

преди 4 години

Във хляба влагаш част от себе си, на скапаните хора никога не им се получава.

11

Анонимен

преди 4 години

На този от първия коментар мога да кажа, че дядо ми, който правеше предимно баници, козунаци и хлябове беше един от най-честните и щастливи хора които човек може да познава. Нямаше никакво образование, трудил се е от 14 до 63 когато почина и винаги се е гордял с работата си при това с право.

10

Анонимен

преди 4 години

Аз си правя злобарки и се чувствам превъзходно.

9

Анонимен

преди 4 години

Тияне знаят какво блаженство е да слушаш цвърченето на пържолите на скарата.

8

ЕвроПси

преди 4 години

Най-добре успокоява, когато двама да правят друсан кебап.

7

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен ръженото тесто-задължително към него поне 50 % нормално брашно.не разчитайте на машината толкова.особено за по-големи количества. имах я преди време и я използвах само за измесване.после допълнително оформях на ръка. в момента карам на ръка.към обикновеното брашно от най-евтините можете да слагате всякакви продукти.първо обаче се научете да усещате самото тесто.нито твърде меко ,нито прекалено твърдо.

6

Анонимен

преди 4 години

Бойко да хваща точилката

5

Ко

преди 4 години

Защото незнае какво е да вариш ракия? Щастие до сутринта.

4

Анонимен

преди 4 години

Купихме си хлебопекарна Филипс, черната, бутоните са долу, има и програма за кисело мляко. Някой, който я има, да даде рецепта за типов/ръжен хляб, че нещо стават или глетави, или тухлички. Ако може, и брашното - марка, тип

3

В стари времена

преди 4 години

Нали знаете какво е първоначалното значение, което е било влагано в думата "лейди"? Така наричали "жената, която пече хляба". Тя била най-важната сред жените в домакинството и съпруга на лорда.Първоначално "лорд" е означавало "собственикът на земята".

2

Анонимен

преди 4 години

Въпреки всичко ,обичам български тестени закуски,даже ги обожавам.

1

Анонимен

преди 4 години

Още по-добре подобрява психиката пърженето на кюфтета.