Снимка: БГНЕС, архив
fallback

12 нелегални мигранти бяха арестувани от гръцките власти на летището в Атина заради фалшиви български паспорти. Те се опитали да отпътуват, като се представили за спортисти, предаде БНР.

Мигрантите се представили за български отбор по хандбал, който пътува за международен мач.

На гранична полиция представили официално издадени български паспорти, като фалшифицирали страницата с личните данни и снимките.

Пулицията публикува снимка дори на "отбора“ от летището, като спортистите са с български спортни екипи и спортни принадлежности на хандбалисти.

Оказало се обаче, че никой от тях не говори български език. Арестувани са на летището в Атина и са предадени в прокуратурата.

Срещу тях е повдигнато обвинение за фалшифициране на пътнически документи и нелегално влизане в европейска страна.

Миналата година пак през същото летище направиха опит да отпътуват 10 сирийци, като отбор по волейбол, но с украински паспорти.

Полицията предупреждава, че на всички изходи от Гърция щателно се проверяват документите на пътуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

факт

преди 4 години

Десетина души са една сплотена бойна единица. Нарича се отделение. Няколко отделения са боен взвод, а няколко взвода са бойна рота. Следват няколко роти стават полк, .... Тези завоеватели са няколко армии, а не бежанци или мигранти. Бежанци са били семействата с жени, деца и старци, натоварени с покъщнина, дрехи, храни, с колички и каруци с багаж, с домашни животни едно време. Тези носят само една раница, телефон, пари и злини...

36

Баровеца-СФ

преди 4 години

Сутринта в района на Лъвов мост от джипа си гледам двама чернички с бради си джиткат по тротоара с чанта/куфар/ на колелца! Имат ли,нямат ли паспорти -няма кой да ги провери!

35

ПРЕДАТЕЛ

преди 4 години

Бизнеса на ТУМБАК-ВОЙВОДА процъфтява!

fallback