fallback

Косплей е неологизъм, съставен от английските думи costume (костюм) и play (игра). Манията по това да се преобразявате и да живеете като някой от любимите си образи от света на анимацията и киното тръгва от японските фенове по мангата. Вече няколко години косплейът е популярен и у нас, а феновете му стават все повече, предаде Bulgaria ON AIR.

Не е ясно кога косплейът започва да си поправя трайно място сред българските си фенове. Днес вече те са хиляди. Всяка година в София се провежда един от най-големите форуми, на който се събират фенове от целия свят. Миналата година той е посетен от повече от 30 000 души.

Косплейът обхваща филми, комикси, видеоигри, анимета и всичко, което означава най-близкото преобразяване до героите им. Някои го приемат като хоби и забавление, за други той е установена професия, която е свързана със сериозна подготовка. Няма наложени ограничения за възрастта, пола, или това какъв герой можеш да бъдеш. Косплейът се е превърнал в субкултура, която свързва не само различните хора, но и различните поколения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Ако някой е решен да се маскира като Жокера и да влезе в нашия парламент да казва ние ще му подарим съвсем реални автомати а целия народ като изтрепе политическите *** от прехода и комунистическата диктатура и фашистката диктатура на ББ ще го направи национален герой.Даже паметник ще му направим.После и национален празник в негова чест и резиденция Евксиноград за подарък с доживотна пенсия на стойност 70 депутатски заплати от повишените на последния парламентарен виц.

18

Анонимен

преди 4 години

До Totenkopf А за ежегодното събитие Aniventure Comic Con да сте чували, което се провежда в Интер Експо Център и е с международни участници и жури? Може да потърсите и сам снимки от събитието. Миналата година Експото се пукаш по шевовете от посетители.

17

Totenkopf

преди 4 години

Я раздуйте къде са се субрали на едно място 30 000 човека в София, някоя снимка от събитието не може ли да намерите? До кога ще продължавате с фейк новините си? А истината е че се събират в Парадайза в SEC и не са повече от 1000 човека манга-аниме маниаци.

fallback