Снимка: Pixabay

Наскоро UBS обяви Париж за най-недостъпния голям град в света. Стана ясно, че за квалифициран работник ще са необходими заплатите за 15 години, ако иска да си позволи 60-квадратен апартамент в центъра на френската столица, пишe Bloomberg TV Bulgaria.

За момента все още квадратния метър в Паржи е по-евтин в долари, отколкото в Сан Франциско, Лондон или Ню Йорк. Разликата обаче намалява все повече.

За последните 15 години цените на имотите в Париж са се удвоили. Средната цена на квадратен метър се е повишила с 19% от 2016 г. насам, според Century 21.

Тенденцията не обхваща само Париж. В Европа се намират едни от най-колоритните пазари на имоти в света, когато се говори за ръст на цените. Съвкупността от рекордно ниски лихви, стабилното икономическо представяне и въздействието от Brexit подтиква купувачите да се насочат към  континенталните градове.

Цените на имотите в Амстердам, Берлин и Дъблин са нараснали съответно с 39%, 38% и 22% от юни 2016 г. насам според Knight Frank. Като се има предвид, че заплатите в еврозоната са непроменени, увеличението изглежда още по-значително.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase