IStockphoto

Магнезият е минерал, който участва в над 300 процеса в тялото. Той намалява риска от сърдечносъдови заболявания, понижава кръвното налягане, предотвратява мигрена и помага при мускулните крампи. Но как влияе на кожата?

 
Според традиционната китайска медицина, магнезият е минерал на красотата. Когато количеството му в тялото намалее, количеството на мастните киселини в кожата също се променя. Това води до по-слаба еластичност, дехидратация и възпаление.
 
Как магнезият влияе на кожата и какви са ползите му?
 
Намалява пъпките
 
Според проучване от 2017 г., публикувано в „American Journal of Clinical Nutrition“, магнезият е чудесно средство за намаляване на възпалението, което причинява пъпки. По-голямото му количество унищожава бактерията, която бързо се разпространява и води до акне.
 
Помага при кожни алергии
 
Много често състояния на кожата като екзема са причинени поради липса на магнезий. Когато нивата му в тялото са твърде ниски, започва производството на повече хистамин. А той е основният виновник за раздразнението и зачервяването по кожата. Освен това липсата на минерала е причината за намаляването на мастните киселини в кожата и по-малката ѝ еластичност. Когато се случи това, кожата започва да се изсушава по-лесно и изглежда по-сива.
 
Още за полезните свойства на магнезия за кожата четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase