Снимка: iStock
fallback

Продукти:

500 г бекон
1 зелка, нарязана
1 глава кромид лук, нарязан на едро
350-400 г гъби, нарязани
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
 
Приготвяне:
 
В тиган на средна температура загрейте малко олио или зехтин за пържене. В него запържете нарязания бекон, като разбърквате постоянно. Когато добие златиста коричка го извадете и отцедете от мазнината. Изхвърлете мазнината от бекона. Загрейте друга, чиста мазнина в същия тиган. В нея запържете нарязаните зеле, лук и гъби. След като омекнат, върнете бекона в тигана. Овкусете с подправките и пържете, докато ястието добие цялостно златист цвят.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

факт

преди 4 години

Днес е сряда, постен ден и не е редно да се яде блажни ястия. Може да се въздържате от рецепти с месо, риба, млечни продукти. Има много рецепти с растителни храни. Мекотелите - охлюви, октоподи, калмари, сепии, и други се считат за постни храни.

fallback