Снимка: iStock
fallback

Продукти:

6 супени лъжици масло
4 големи глави лук, нарязан на рингове
1 супена лъжица захар
2 скилидки чесън, пресован
120 мл шери
1 и ½ л телешки бульон
сол на вкус
¼ чаена лъжица сушена мащерка
1 дафинов лист
8 филийки франзела
60 г сирене Грюер, настъргано
40 г сирене Ементал, настъргано
20 г сирене Пармезан, настъргано
2 супени лъжици настъргана моцарела
 
Приготвяне:
 
Загрейте маслото в тенджера на средна към висока температура. Задушете в него лука, докато омекне или за 10 минути. Поръсете лука със захарта, намалете котлона и разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. Оставете да къкри 30 минути, докато лукът омекне напълно. Добавете към него чесъна и разбърквайте за около минута.
 
Излейте шерито в тенджерата. С дървена лъжица разбъркайте добре, като се постараете да изстържете загорелите остатъци от дъното на съда. Прехвърлете лука в мултикукъра. Залейте с бульона. Овкусете със сол, мащерка и дафинов лист. Покрийте и гответе за 4 часа. 10 минути преди да сервирате супата я гарнирайте с препечени филийки франзела. Междувременно смесете настърганите сирена. Разпределете горещата супа в купички и към всяка купичка добавете от сирената. Те ще се разтопят след няколко минути.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Ася Аксентиева

преди 4 години

Ако нямате книгата на Раймонд Вагенщайн с рецепти, потърсете в интернет прекрасната и многократно проверена негова рецепта за запечена френска лучена супа. Няма да съжалявате!

3

Korean soup

преди 4 години

Само не разбрах, ако човек няма мулти кукър няма ли как да си сготви тази супа? И второ, необходимо ли е докато се задушава лукът да загаря, та да се налага да го изстъргваме от дъното? А ако *** ни са с незалепващо покритие, ще можем ли да си сготвим тази супичка или ще се наложи да си купим такива ***, на които ще ни залепне всичко по дъното и ще можем да си го стържем, както е по настоящата рецепта? И последно: защо се налага да варим 4 часа лука и чесъна!?!

2

Хем :(, хем :)

преди 4 години

Всякакви ястия с лук, ако са приготвени майсторски, са много вкусни.Но има един проблем. Час-два след консумирането им човек има много газове, пръцка се.

fallback