Снимка: Bulgaria ON AIR

Премиери и специални отстъпки обещават от ръководството на театър "Българска армия", който празнува 70-годишен юбилей.

"Изпратихме старата година с пълни зали. Театърът преди се беше изнесъл леко на улицата. С колегите отдавна сме били на сцена или на снимачна площадка, приятели сме", каза в студиото на "България сутрин" директорът на театър "Българска армия" Мирослав Пашов.

Той отбеляза, че на 24 май "Аскеер" ще чества своята 30-годишнина. "Започна с приятно чувство за хумор, закачка, шега. В един момент се превърна в нещо много сериозно, красиво и важно. По този начин се дава оценка на труда и качествата на тези хора", сподели Пашов.

Гостът в студиото разкри, че има хубави идеи за годишнината и специални екипи, които се занимават с това. Пашов има и лична годишнина - от 10 години е начело на "Българска армия".

"Влязох в театъра в много тежък период. Много съм благодарен на колегите си и на тогавашния директор Митко Тодоров. Фактът, че има такъв голям интерес към театъра, е достатъчен залог. Давам си сметка, че е минало толкова много време - прекрасни хора вече не са между нас", каза още Мирослав Пашов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че Стефан Данаилов и Йосиф Сърчаджиев правят своите творчески дебюти на сцената на "Българска армия".

"Горд съм, че театърът има 24 заглавия в репертоара си. Щастлив съм, че преди 5 години се появи една нова сцена в "Българска армия". Това даде възможност особено на младите актьори", обяви Пашов.

Според него е задължително да бъдем по-позитивни.

"Американските филми имат винаги лек хепиенд. Явно на тази георграфска ширина имаме уклони да сме леко черногледи", смята директорът на "Българска армия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase