Снимка: iStock
fallback

Продукти:

1 и ½ чаши брашно
1 и ½ чаени лъжици бакпулвер
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица канела
1/8 чаена лъжица индийско орехче
250 г рикота, добре отцедена
½ чаша пюре от тиква
¼ чаена чаша захар
2 големи яйца
1 чаена лъжица ванилия
олио за пържене
 
Приготвяне:
 
Пресейте всички сухи съставки заедно. С миксер разбийте яйцата със захарта. След това към тях добавете рикотата, пюрето от тиква, яйцата, ванилията. Разбъркайте добре. Добавете сухите съставки и отново разбийте, но с приставка за тесто. Тестото е готово, когато стане гладко, меко и разтегливо.
 
Загрейте олиото за пържене в дълбока тенджера или тиган. С лъжица пуснете малко от тестото, за да се получи бухтичка. Ако искате поничките ви да изглеждат досущ като от пекарна, предварително оформете топчета, притиснете ги с ръка към масата, след това с малка чаша ги изрежете в средата, така че да се получи дупка. След това ги пуснете една по една в горещата мазнина. След като са готови ги извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 4 години

Не мога ли да си направя един тukвeнuk,че хем по-лесно се прави,хем пак е с тиква и счукани орехи!И да си го излапам,вкусноооо,че чак да си оближа пръстите!

1

Канелка

преди 4 години

Нещо против махмурлук напишете, какви са тези тиквени гевреци.

fallback