Снимка: iStock
fallback

Продукти:

  • 600 г зрял боб
  • 3 глави лук
  • 6 супени лъжици олио
  • 300 г пушен бекон
  • ½ кисела зелка
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер
Приготвяне:
 
Сварете боба с две от главите лук, ситно нарязани. Към тях добавете 3 супени лъжици олио и разбъркайте. В друг дълбок съд сварете ситно нарязаната зелка. Овкусете я с черен, червен пипер и дафинов лист. Отцедете зелето и го запържете леко с останалите 3 супени лъжици олио и останалия ситно нарязан лук. Към тях добавете и бекона, нарязан на едри парчета. Отцедете боба и го добавете към зелето. Разбъркайте и оставете да се готви така около десетина минути.

Още празнични рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

С миpuшещия на мъpша бекон,не благодаря!а за зелето се използва чимен(сминдух),а не дафинов лист.

3

Анонимен

преди 4 години

Това е рецепта за празнични фойерверки и музикална програма.

2

въййй

преди 4 години

Малиии.......като се изрежеш, не само намирисва ами и люти на очите!

fallback