Общ преглед
Изминаха още няколко дни, в които граждани не спряха да сигнализират институциите за различни нередности в страната чрез платформата Helpbook.info.

За поредна година, обитателите на жилищна кооперация в квартал "Модерно предградие" са принудени да дишат гъст, задушлив дим, бълван от комина на непосредствено намираща се пред кооперацията къща. Въпреки многократните молби към собствениците, отговорът е един и същ - "Да сме гледали къде си купуваме жилища", е оплакването от нашия потребител насочено към Столична община.

Изпратиха ни снимка от столичния булевард "Константин Величков", на която също се виждат гъсти кълбета сив дим, а смрадта според автора на сигнала била задушаваща и се моли поне тази зима да се размине без пожари.

Пушеци се разнасят и в заведение в град Сливен, където явно забраната за тютюнопушенето не важи или се пренебрегва с пълна сила.

Получихме и оплакване от софийско заведение, което се намира в Борисовата градина, пред което всеки уикенд става масов паркинг като дори се препречва пътя за пешеходци от входа на парка. Изпратена е снимка на палатка в близост и резонния въпрос е защо се позволява зелените площи да се превърнати в нещо средно между паркинг и къмпинг.
Изпратиха ни снимка на зарязан диван насред тротоара на улица в  район „Подуене“. Гледката е далеч от приятна, но може би щеше да има смисъл ако можеше да се поседне на него.

Проблемът с осветлението в Долна Диканя не е решен и до този момент. Получихме поредният сигнал за уличното осветление в селото: „Отново слънцето свети и лампите продължават да светят! Харчат се безотговорно парите ни на данъкоплатци. Вечер се изключват лампи, а през деня светят. Няма ли най-накрая община Радомир да се намеси?“, се възмущава нашият потребител.

За завършек на днешния обзор можете да разгледате снимки на нагло паркиран луксозен автомобил насред централен булевард в град Сливен. Собственикът невъзмутимо си паркирал возилото и влязъл във фитнеса за неопределено време.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар