Снимка: Flickr
fallback

Като млад актьор Марлон Брандо обикалял нощните заведения с колегата си Кристиан Маркан, за да свалят жени. Маркан говорел, докато Брандо просто се усмихван неустоимо.

Ала двамата мъже не били просто партньори по сваляне на жени. Те били и любовници. Маркан и Брандо "споделяли едно момиче в леглото, а после продължавали само двамата".

Мерилин Монро, Урсула Андрес и Рита Морено били само част от хилядите красавици, които споделили едно легло с Марлон Брандо. Но десетилетия преди да стане модерно, актьорът бил джендър флуиден и не се срамувал от това. Това твърди новата биография за Брандо, написана от Уилям Джей Ман.

Още докато служел в армията, Брандо изразил своите предпочитания. Имал афера дори с учителя си по актьорско майсторство. Според Ман Брандо предпочитал жените, но умело се възползвал и от двата пола.

"Той беше несигурен за много неща, но сексът не бе едно от тях“, пише авторът. Самият Брандо казва, че неговата философия е: „Сексът няма пол.“

През 70-те красавецът има афера с комика Ричард Прайър. За това свидетелстват вдовицата на Прайър и самият Куинси Джоунс.

Книгата на Ман е с обем 720 страници и според критиците, това е най-изчерпателната биография за енигматичната звезда. Самият автор казва, че досега всеки, който е писал за Брандо, го е разбрал погрешно.

Според Ман Брандо не е изпитвал нищо повече от презрение към актьорството и филмите си. Много по-важни за него били хуманитарните каузи и... жените, които преследвал.

Критиците, които го определяли като нарцисист, често игнорирали травмите от детството му и менталните му проблеми. Брандо преследвал жените, за да „получи онова, което майка му не успяла да му даде преди толкова много години“.

Веднъж Марлон казва, че „единствената причина, поради която е в Холивуд е, че няма моралния кураж да откаже парите“. Той е първият актьор, който успява да прехвърли бариерата от 1 милион и получава 3,7 милиона за 7-минутно участие в „Супермен“ през 1978 година.

Още докато е на 19, Марлон успява да примами много жени. А според Ман, той използвал секса, за да се справи с депресията си и чувството на самота.

Около него полудявали. Една от приятелките му си спомня, че около 30 жени на едно парти се борили за вниманието му. Той искал да спи с всички тях, ако не сега, то съвсем скоро.

"За него сексът бе като обяд или да отидеш до тоалетната“, казва негов колега актьор. Но колкото повече жените се хвърляли в краката му, толкова повече той ги третирал като боклуци. Но това не означавало, че той не можел да обича. Всъщност обичал силно, но не бил добър в това да показва чувствата си.

На 26 той вече бил истинска звезда с Оскар в ръцете си. Според приятелката му Елън Адлер, когато жените минавали покрай него, разтваряли ризите си. Той не бил напълно подготвен за това.

Но славата му донесла още жертви – изключително красиви актриси. Ала той предпочитал такива, които са по-малко известни, за да не бъде засенчен.

Но имало една жена, която самият Брандо твърди, че наистина е обичал - Джил Банър. Двамата били заедно през 70-те. Банър успяла да заслепи Брандо, тъй като била една от малкото жени, които не тръгнали да го преследват, след като той се отдръпнал.

Тя имала същото разбиране като Брандо за моногамията. Двамата се срещат по време на едно от прочутите излизания на актьора с Маркан – любовник на Брандо и... нейно гадже.

Но и тя се уморила от държанието на красавеца и решила да го нарани и да му отмъсти, като спи със сина му Кристиян, който по онова време бил на 18 години.

Последната значима връзка на актьора е с чистачката му Мария Руиз. От нея той има три деца. Когато се опитва да се премести с тях, оставяйки я зад гърба си, тя го съди за 70 милиона долара.

„Имах много афери. Прекалено много, за да опиша себе си като нормално, отговорно и интелигентно същество“, признава Брандо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

!!

преди 4 години

Ама бисексуален и *** флуиден не са ли различни неща? *** флуиден аз си мислех, че е когато не можеш да определиш ти самият от кой пол си...

35

рефера е виновен

преди 4 години

така де, нали трябва да ни убедите за джендърите- да ги приемаме! светът винаги е бил искелиферчен, но като сега не е било, трети, четвърти, пети, ..........., пол, няма мама няма тате, има номер едно и номер две, самоопределяне - различно! има нещо много збъркано!

34

пецата

преди 4 години

в шоу бизнеса се влиза през диванчето, така е от 100 години , после те пускат през креватите на богати чичковци и лели срещу големи хонорари , всички са с разбити анубиси, който не иска да дава дупе не взима добри роли , пример за супер подценен актьор е Колин Фаръл, много добър обаче не му дават роли а причината е че от устата му никога не е излиза нещо за ***

fallback