Снимка: Патрульна поліція Дніпропетровської області

Общ преглед
Без мебели, без храна, без тоалетна - две деца са били отглеждани в ужасяващи условия от 25-годишната си майка.

Полицията в украинския открива двете малки момиченца в апартамент в град Днипро на 20 ноември. Около 18 часа бил подаден сигнал на телефона за спешни случаи, тъй като съседи чули семеен скандал. Когато униформените пристигат, остават потресени от гледката - в жилището почти нямало мебели, нямало хладилник, тоалетната не работела, а семейството използвало вместо нея ваната, която била пълна с червеи. В една от стаите били натрошени чинии, а тапетите по стените били изпокъсани.

Едното момиченце  - Диана било на 5 години, а сестричката му Аня - едва на 18 месеца. Те били гладни и мръсни. Оказало се, че често оставали без храна и заради това се хранели със стиропор и тапети. Спели заедно на едно легло, на което било постлано само едно одеало.

"Вонята в стаите беше ужасяваща и беше трудно да се диша", разказват униформените.

Децата били отведени в болница, където лекарите констатирали, че са с тежко недохраване и с въшки.

Състоянието им е тежко, но няма опасност за живота им, казаха лекарите.

"Изпражненията им са пълни с коса, хартия и стиропор. Видно е, че са били изоставени на произвола и са яли, каквото им е било под ръка. Сега ги храним често с малки порции, за да се възстановят", коментира педиатърката д-р Лия Сегеда.

Майката признала, че мъжът, с когото съжителства не е баща на момиченцата. Двамата не работели, а се издържали само с детските надбавки. Жената не е била и регистрирана на този адрес, а в близко до Днипро село. Бащата на децата не е известен.

Социалните служби са се заели със случая. Най-вероятно децата ще бъдат отнети от майката.

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 1 година

Путин им откраднал гърнетата!

114

#кой

преди 1 година

никой украинец не е скачал на майдана, ти там ли беше? щот аз не съм видял украинци!

113

Боди

преди 1 година

Така е да са мислили га скачаха на майдана! Сега тапети и стиропор ще ядат щот САЩ храна няма да им дадат. Оръжия да но храна не. А желязото не се яде. Навремето един известен сенатор от САЩ каза ще се бием с Русия до последния украинец. Излиза че изказването му е било съвсем сериозно.