Снимка: Reuters
fallback

От 6 години изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обещава на феовете електрически пикап и той вече е факт. Както и е факт, че тези 6 години са напълно пропилени от дизайнерите на марката, защото със сигурност това е най-грозният автомобил, който се появава в последно време. На това мнение са повечето потребители в Twitter, които не спестиха критиките си по адрес на външния вид на Cybertruck (както ще се казва моделът). Пикапът отнесе и солидна доза подигравки заради "бронираните" му стъкла, които се... счупиха по време на премиерата.

А машината беше представена от самия Мъск, който обяви, че пикапът на Tesla трябва кардинално да промени силите в сегмента, като едно от основите оръжие е r;ekkf екстравагантният подход към дизайна. Според милиардера, сегашните пикапи, изглеждат като близнаци и ако им махнеш емблемата, те няма да се различават един от друг.

При пикапа на Tesla тази опасност е избегната, като Cybertruck прилича на автомобил, избягал от снимките на научно-фантастичен филм. При това, първият екземпляр, показан пред публика, беше подложен на какви ли не издевателства (удари с тежки чукове, например), а Мъск заяви, че той издържа и на изстрели от огнестрелно оръжие с калибър 9 мм.

Още за новата играчка на Мъск четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Ренде

преди 4 години

Явно Мъск е прекалил с тревата ;)

55

ЛоШо

преди 4 години

Тесла вече наистина отговаря на името си ! Тази кола ми прилича на тенекиените играчки от соц времето. Явно от Тесла съвсем са си повярвали щом пускат такава шега на пазара. Сигурен съм, че акционерите са луднали!

54

Анонимен

преди 4 години

Много се доближава до барбекюто ми на двора, единствената разлика са по-големите колела.

fallback