Снимка: istock

Продукти:

¼ чаша соев сос
4 чаени лъжици сусамово олио
2 супени лъжици мед
3 резена пресен джинджифил
2 скилидки чесън, пресован
4 пилешки гърди без кост

Приготвяне:

В купа смесете соевия сос, сусамовото олио, резените джинджифил и пресования чесън. Загрейте ги за малко в микровълнова. След това разбъркайте. Загрейте още веднъж за няколко секунди, като внимавате да не кипне.

Поставете пилешкото в купа. Залейте със сместа и оставете да престои за 30 минути.

Загрейте грила. Печете маринованите гърди за по 8-10 минути от всяка страна. Поливайте от време на време с маринатата, за да стане сочно. Печете до златисто. Още апетитни рецепти може да намерите в Az- jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase