Снимка: YouTube

"Знам, че мнозина от вас ще са разочаровани и ще си кажат: ето, и той се продаде на електромобилната глупост, какво им е лошото на двигателите с вътрешно горене?", обяснява Джеймс Мей в новото си видео за DriveTribe, разкривайки новата си кола.

Под покривалото на Ferrari обаче не стои нито Ferrari, нито друг автомобил с двигател с вътрешно горене, който бихме очаквали бившият водещ на Top Gear да си купи.

Под покривалото има... Tesla. Автомобил, който многократно е бил критикуван както от него, така и от колегите му Джеръми Кларксън и Ричърд Хамънд. Те даже имаха проблем със собственика на автомобилната компания Илон Мъск, който ги съди, след като дадоха лошо ревю за колата му. 

Новото предаване на Мей, Кларксън и Хамънд The Grand Tour е последния бастион на истинските "бензинови маниаци", а тримата шоумени многократно са критикували хибридните и електрическите задвижвания. Мей, който от десетина дни нагнетяваше напрежението около новия си автомобил, го показа официално в YouTube (след кратка закачка със слабоумието на автомобилните блогъри и инфлуенсъри).

"Не знам какво е бъдещето на автомобила, но по един или друг начин той ще се задвижва с електричество. Тази кола е с батерия. Правилният отговор може да е водородни горивни клетки. Може да е антиматерия. Тази кола е с литиево-йонна батерия, но бъдещето може да е на свръхкондензаторите или нещо подобно... Важното според мен е да участваш в експеримента". Мей подчертава, че не го интересува "зеленият аспект" на електромобила, както и възможността електричеството за него да е добито от въглища или по друг замърсяващ начин. "Онова, което ме интересува, е бъдещето на автомобила". 

Какво още има да каже Мей за автомобила четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase