Може би пленарната зала не е най-подходящото място за уреждане на... среща с компаньонка. Но точно това решава да направи председателят на Комисията по външна политика на Украйна Богдан Яременко, който по време на заседание губи интерес към темите на деня и започва да води коренспонденция с жена на име Алина. Зоркото око на журналистите обаче хваща политика в крачка.

От чата става ясно, че тя предлага определени сексуални услуги срещу заплащане. Тарифата ѝ варирала от 100 до 150 долара в зависимост от времетраенето на срещата, пишат от Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че случаят не е единичен. Според журналистите, на 29 и 30 октомври Яременко е провел няколко кореспонденции с жени. Това се е случвало и през септември.

Алина не му била достатъчна. Политикът си е уредил среща и с жена на име Галина. Тя му дава подробна информация как да стигне до апартамента ѝ.

В друга кореспонденция жена иска от Яременко 10 000 долара за закупуване на апартамент, на което депутатът отговоря, че сумата е значително по-висока от възможностите му.

Част от разговорите са с 18-годишно момиче. Той е питал младото момиче "колко пари са ѝ необходими за месец“.

Публикуването на снимките на личния разговор на Яременко предизвикаха остри реакции от опозицията в украинския парламент. Те настояха Яременко да подаде оставка от поста председател на парламентарната комисия по външна политика. 48-годишният политик първоначално не се съгласи с подобно наказание, но по-късно напусна поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase