Снимки: Reuters
fallback

За първи път групировката Ислямска държава потвърди смъртта на своя лидер Ал Багдади и огласи името на новия си водач - Абу Ибрахим ал Хашеми ал Кураши. В своето аудио съобщение джихадистите бяха категорични, че редиците им продължават да се увеличават.

Oще по темата

В лагерите в Сирия, където са затворени жените и децата на бойците от ИДИЛ, сълзи за Ал Багдади не се леят.

"Разбира се, че не сме тъжни за Ал Багдади. Ще дойдат поне 100 човека да го заменят", казва една от булките на джихадистите.

"Какво мислите, че значи тази смърт? Мислите, че всичко е приключило? Не е", заканва се друга съпруга на боец от ИДИЛ пред камерите на CNN.

Наследниците на бойците също не запазват мълчание.

"По волята на Бог, един ден и вие ще минете през това! Един ден вие ще сте в затвора, като нас. Ще минете през това, през което минаваме ние. Не си мислете, че с групировката ни е свършено. Нищо няма да ни спре", крещи малко дете.

Тези изказвания идват малко след като Пентагона публикува видео от нападението над Ал Багдади, което доведе и до неговата смърт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Ludoto Lenche

преди 4 години

...ami neka liberalnite bezumci ot Evropa da si gi priemat obratno ! Naistina Liberalnata demonokracia e chumata na 21-vi vek !

41

МНЕНИЕ

преди 4 години

Добре че беше Русия , за да спре тази Чума . Сега САЩ се опитват да въстановят ИДИЛ .Ама мечока пак ще им клъцне алчните ръчички - справка - България 1878 .

40

хроно граф

преди 4 години

Измислено е спирането им. Проверено е на практика, от англичаните, навремето. Погребват ги в свински кожи и религиозният им плам, угасва. Бързо.

fallback