Снимка: архив, БулФото
fallback

Пожизнени парични награди на осем творци за особени заслуги към българската държава и нацията предлага правителството.

Oще по темата
Предложени за държавни награди са проф. Анатоли Кръстев - музикант и педагог; Анжел Вагенщайн - режисьор и сценарист; Андрей Дреников - композитор и музикант; Георги Дюлгеров - режисьор и сценарист; Иван Стайков - музикант и поет; Иван Иванов - поет; Лили Иванова - поп-изпълнител и артист; Христо Ганев - режисьор и сценарист.

Предложението на Министерския съвет е до парламента. 

То е внесено от министъра на културата на основание на Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива. Пожизнената награда е до 700 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 4 години

Дайте пари на младите учени, а не на тези мумии, които са се наяли и наживяли при бай Тошо. ***.

87

СВРАКА

преди 4 години

НА ЛИЛИ И ТРЯБВАТ ПАМПЕРСИ НЕ ПАРИ.ПО ВЬЗМОЖНОСТ ПОДПЕЧАТАНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.....ДАМСКИТЕ ПРЕВРЬЗКИ ЩЕ СИ ГИ ПОЛУЧАВА И ДО 100 ОТ ГЕРП

86

Кривондел

преди 4 години

Анжел Вагенщайн?Иван Иванов? Както пише Булгаков "Добре, Достоевски е писател.. Два реда да прочетеш и разбираш, че е писател, без да е член на съюз. А сега без съюз не може". Тъжно. Апаратчици изместват заслужилите.Дано да дадат на Лили Иванова. Тя заслужава.

fallback