Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Жители на благоевградското село Рилци се опитаха да спрат македонци, регистрирани на поляна в центъра на селото, да гласуват.

По-рано се наложи полиция да осигури достъп до урните на гражданите от Северна Македония.

При отварянето на изборната секция в благоевграското село се оказва, че са вписани над 80 души, граждани на Северна Македония и от други населени места у нас.

Въпреки че те реално не живеят там, имат български паспорти и право на глас. А 15 души са регистрирани, че живеят на въпросната поляна. 

Освен на поляната в центъра на селото, друга част от македонците са регистрирани в домовете на хора, които дори не подозират.

От секционната комисия съобщиха за Bulgaria ON AIR, че изборният ден не е бил прекратяван или спиран, каквато информация се появи през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

не че нещо, но

преди 4 години

До руската под-логаНо това "Води ни парьо", как да се тълкува? Като Жерар Депардийо, или като "партийо"?

10

руската под-лога

преди 4 години

Георги Димитров-Пияндето я създаде тази 'македонска' нация по поръчка на Сталин. Българите от Пиринския край бяха насилствено записвани 'македонци' в регистрите, биеха хората които отказаха, дори ги пращаха в сръбски концлагери. Води ни париьо, води - дъиба вашта маама продажна комуно-русофилситични гамени. Всека русофилска въшка от български произход требе дъ ся бий утрин, обед и вечер докато проумей, че Русия е най-големио врага на България и руските стратези създадоа 'македонизма'.

9

Анонимен

преди 4 години

ами войводите от ВМРО не са имали къщи, гласуват и отиват да пуцат подлия народ

fallback