Снимка: Reuters, архив
fallback

Телата на 39 мърти души бяха открити в товарния отсек на камион в Есекс, съобщава BBC.

Сигналът към полицията в Есекс е бил подаден около 1:40 часа местно време през нощта.

Шофьорът на камиона, 25-годишен мъж от Северна Ирландия, е бил арестуван по подозрение в убийство.

По предварителни данни телата са на 38 възрастни и един тийнейджър, съобщава полицията.

Властите твърдят, че камионът е с българска регистрация и е влязъл във Великобритания в събота.

Говорител от полицията е заявил, че разследващите се опитват да идентифицират жертвите, но очакват това да е "дълъг процес".

От външното ни министерство посочиха, че към момента то не разполага с информация относно публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания.

Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява случая, посочват още от министерството.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е потресен от новината за 39 тела, намерени в камион източно от Лондон, предаде Ройтерс.

"Потресен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни доклади от вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да се установи какво се е случило. Мислено съм с всички, които са загубили живота си и с техните близки", заяви Джонсън.

Британската вътрешна министърка Прити Пател заяви, че е шокирана и покрусена. "Полицията на Есекс е арестувала едно лице и трябва да й дадем възможността да проведе разследването си", написа тя в Тwitter.

През 2000 г. телата на 58 китайски мигранти бяха намерени в камион в английския град Дувър. Двама души бяха оцелели. През 2001 г. холандски шофьор на камион бе вкаран в затвора за убийството им, припомня Би Би Си.

 

LIVE: Aerial view of Waterglade Industrial Park in Grays, Essex after 39 bodies discovered in a truck. https://t.co/D6nJPl02dI

— RT UK (@RTUKnews) 23 октомври 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Хайде де

преди 4 години

Освен българска регистрация, камиона май няма никаква друга българска връзка.Идвал бил от Зеебрюге, Белгия. Там е пълно с бежанци и тази държава е една от най-опасните в това отношение. Особено port като Зеебрюге! Всички шофьори го знаят това нещо.Защо шофьора, не е минал през Кале-Дувър за GB по по-краткият маршрут? Защото там има скенери точно за бежанци и камионите минават през него.

76

Анонимен

преди 4 години

От 0 на 6 ги обърнахме на 39 на 6 .

75

Сата НАТО

преди 4 години

Камион с мъртви души?Шофьорът да не се казва Чичиков?

fallback