Tialoto.bg
fallback

Лятото свърши и въпреки по-хладните утрини и вечери, времето през деня позволява по-дълги разходки сред природата. Чрез тях може да се раздвижите, да се полюбувате на златната есен, а и да релаксирате на места, където все още има зеленина, която успокоява сетивата.

Ако се чудите къде да се разходите през уикенда, то може да се качите на колата и хванете към екопътеката Искър – Панега. Минахме по нея наскоро и останахме очаровани от красотата ѝ.

Въпросната дестинация се намира на територията на Геопарк Искър – Панега, точно преди входа на град Луковит. До екопътеката, която се вие по поречието на река Панега, се стига за около час път. Хубавото е, че в началото е изграден удобен паркинг, на който има място за коли и автобуси. На него се намира туристически информационен център (за съжаление, той не работеше, когато отидохме), както и импровизирано заведение, където да хапнете, ако не си носите нищо за ядене.

Ако нямате туристически обувки или сте с деца, началото на пътеката откъм покрития вход (копие на пещера „Проходна“), от който започва маршрутът, може да ви затрудни. Трябва да се спуснете по камъните и дървени стълби, като на места е по-стръмно, но спокойно, така е само около 50 метра! След това ще тръгнете по равен терен и разглеждате на воля, без да се притеснявате, че може да се спънете.

Има и вариант след оставянето на колите да се насочите по пътеката през ливадите, за да ви е по-лесно.

Веднага след края на стръмния участък или по-равната полянка (зависи кой вход изберете) ще видите огромна беседка с маса и място за сядане. 

Още за екопътеката Искър – Панега вижте в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Иван

преди 4 години

И аз е минах тази година много лека и приятна за преминаване. Има изградени доста бесетки на който можете да починете и хапнете. Има доста комари затова си носете спрей против комари.

1

Анонимен

преди 4 години

Супер е!

fallback