Instagram
fallback

Таити е най-големият и най-многолюдният остров във Френска Полинезия. Столицата му е Папеете, която е дом на фестивала Хеива. Той се провежда през юли и по време на него на почит е местната култура и се празнува превземането на Бастилията във Франция.

Не това обаче привлича швейцарско-гвинейския фотограф Намса Леуба. Тя решава да посети острова, за да наблюдава част от 170-хилядното население там. Става въпрос за т.нар. общност „маху“, която се разграничава от половите определения и разделението между жени и мъже.
 
В Таити „маху“ са считани за трети пол – родени са мъже, но те не се оприличават на такива. Колкото и да звучи невероятно, на острова тези хора не са се осъзнали като различни преди няколко месеца. Не, те са определили себе си като безполови още преди това да се превърне в тема за разговор в света.
 

Тук, на острова, „маху“ са приети от обществото още от неговото основаване. Дори се считат като ключови за местната култура и като хора, полезни за народа. Те приемат ролята на духовни учители или социални работници, както и като изпълнители на културни ритуали и танци. Грижат се за децата и възрастните жители. 

 
Още за интересната изложба четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Даже да е грешка в системата, тя , когато не е животозастрашаваща, има смисъл. Чрез грешките в системата се пробват възможностите и границите на системата, нейната устойчивост и способността и за развитие по компенсаторен механизъм или чрез мутация.Грешка в системата е и всяко монашество, но то съществува във всички развити цивилизации.

19

Анонимен

преди 4 години

...........маху са приети от обществото още от неговото основаване. Дори се считат като ключови за местната култура и като хора, полезни за народа. Те приемат ролята на духовни учители и............Ми то същото и при нас - и тука има сумати маху (бълг.ез.норма - политаху), които се правят на духовни учители, претендират, че са полезни на народа и със сигурност ни обгрижват всеки ден

18

Аньо Нименов

преди 4 години

Я бой с колана, труд и на хляб и вода 1 месец и ще видят те 3-ти пол, като преместят 50 тона чакъл и после го върнат.

fallback