Снимка: iStock
fallback

Продукти:

500 г наденица
1 скилидка чесън, пресован
450 мл телешки бульон, разтворен
500 г белени домати от консерва
1 чаша нарязани моркови
500 г варен боб от консерва
1-2 малки тиквички, нарязани на кубчета
2 чаши спанак
¼ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаена лъжичка сол
 
Приготвяне:
 
В дълбока тенджера загрейте малко мазнина. В нея запържете нарязаната наденица до златисто заедно с чесъна. Разбърквайте постоянно. Добавете бульона, доматите, морковите и овкусете с пипер и сол. Намалете температурата и оставете да къкри за 15 минути.
 
Прибавете тиквичките и боба. Покрийте с капак и оставете да къкри за още 15 минути, докато тиквичките омекнат. Свалете от котлона. Прибавете спанака, разбъркайте. Нека топлината от супата да се погрижи за лекото сваряване на спанака. Така ще остане свеж.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Димитър

преди 4 години

Направо си го представям и ми се струва доста вкусно(нали ние българите сме по надениците и бобеца)!Много скоро ще я пробвам тази супичка!

1

Анонимен

преди 4 години

Боб с наденица ама завъртяно...

fallback