Реджеп Ердоган. Снимка: БТА
fallback

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши да "отвори границите" към Европа за сирийските бежанци в Турция, предаде ДПА.

"Ей, Европейски съюз! Не може да окачествяваш нашата операция като инвазия", заяви Ердоган в Анкара.

Oще по темата

"Тогава ние ще отворим границите и ще изпратим 3,6 милиона бежанци", каза Ердоган, като добави, че турската военна операция има за цел единствено "да елиминира тероризма".

Той заяви днес, че 109 "терористи са били убити" от началото на операцията на Анкара в Североизточна Сирия вчера, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"От началото на операция "Извор на мира" на изток от р. Ефрат нашите военни са елиминирали 109 терористи", посочи президентът, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

Ердоган заяви също така, че „Ислямска държава“ няма да присъства в Североизточна Сирия след турската операция. Той каза, че гарантира, че джихадисти от "Ислямска държава" няма да присъстват в Североизточна Сирия, след като Турция завърши офанзивата си срещу кюрдските милиции в региона, предаде Ройтерс.

В реч пред представители на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ердоган заяви, че затворниците от "ИД", които трябва да бъдат държани под арест, ще останат зад решетките, а онези, които бъдат приети от собствените си страни, ще бъдат върнати в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

266

Stork

преди 4 години

Нато кво даде за България?Дайте данни щото ми е скучно...ние няма от кого да се пазим щото сме умрели котки и не сме фактор за абсолютно нищо!41889

265

Stork

преди 4 години

Варане,ако нямаш работа вземи прочети колко поколения турци работят в Германия,Холандия и Белгия,ти къде живееш бе бавноразвиващ?

264

македониибългарански

преди 4 години

До Варан ама как ще го спират, даже ще му построят завод на фолксваген... лицемерна европа, и ние част от нея... ще чакаме нашият ред. днес Сирия, утре България...алал да ни е !

fallback