Снимка: iStock

Продукти:

500 г броколи
½ чаша масло
1 глава лук, нарязан
450 мл пилешки бульон, разтворен
500 г сирене, натрошено или нарязано на кубчета
2 чаши прясно мляко
1 супена лъжица чеснов прах
¾ чаша царевично нишесте
1 чаша вода
 
Приготвяне:
 
В дълбока тенджера разтопете маслото на средна температура. В него запържете лука, докато покафенее. Добавете броколите. Разбърквайте за няколко минути, докато омекнат. Залейте с бульона. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути.
 
Добавете сиренето и разбърквайте, докато се разтопи. Овкусете с чесновия прах и сол на вкус. Добавете и прясното мляко. Разбъркайте.
 
В малка купа отделно разбъркайте царевичното нишесте с водата, за да се разтвори и да не останат бучки. Прибавете към супата, като разбърквате непрекъснато. Гответе още няколко минути до сгъстяване.

Още вкусни рецепти можете да разгледате в Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase