Снимка: Правителствена пресслужба

Общ преглед
Премиерът Бойко Борисов бе удостоен с почетния девети дан по таекуондо в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо "Кукион" в Южна Корея.

Домакините направиха впечатляваща демонстрация от бойни техники пред българския гост и водената от него делегация.

След това Борисов бе облечен в традиционното облекло за бойния спорт и сам счупи дъска.

В България имаме също много добри състезатели и треньори, много от вашите треньори са били в България, се обърна премиерът към домакините.

По време на режима таекуондо в България беше забранено, не можеше да се тренира. Принципите на таекуондо са много важни, особено за младите хора - когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите, да използваш силата за мир, да бъдеш критичен към себе си, снизходителен към другите, винаги да даваш още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, но най-вече да не се страхуваш от нищо, каза Борисов.

С девети дан по таекуондо по-рано през тази година е бил удостоен и белгийският крал Филип, а през 2013 година пояс и диплома за почетен девети дан в бойното изкуство е получил и руският президент Владимир Путин, предаде "Фокус". Със степента в спорта са отличени малко хора, които са основно политически личности.

В края на демонстрацията таекуондистите опънаха българския и южнокорейския флаг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар