Снимка: Twitter
fallback

В интернет пространството се появи видео, на което се вижда как шофьорът и жената на предната седалка в автомобил Tesla спят, докато колата се движи със скорост 100 километра в час по автомагистрала.

„Не можех да повярвам, когато ги видях. Карах до тях, шофьорът спеше с наведена глава, ръцете му не бяха на волана. Натисках клаксона, но те не реагираха“, разказва Дакота Рандъл, който е заснел двамата в съседната кола и е качил видеото в Twitter.

Макар че автомобилите на Tesla имат автопилот, от компанията предупреждават водачите, че трябва да са будни по време на движение и да държат ръцете си на волана. Това, че автомобилът има автопилот, не означава, че шофьорът трябва да го остави без контрол, посочват от компанията.

 

Some guy literally asleep at the wheel on the Mass Pike (great place for it).

Teslas are sick, I guess? pic.twitter.com/ARSpj1rbVn

— Dakota Randall (@DakRandall) 8 септември 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

STAN

преди 4 години

Чудо голямо. Автопилотът не е нещо ново и космическо. И аз го имам на личния си автомобил, но се изклюва, като пусна волана. В случая Тесла имат напълно self-driving автопилот, което позволява де-факто само да се возиш и не е удачно да му се вярва на 100% въпреки, че при добра пътна маркировка, комуникация на сензорите и камерите с компютъра на колата и добър сигнал от GPS се справя по-добре и от самия шофьор. Возят се заспали - тяхна отговорност!!!

39

Анонимен

преди 4 години

Много важно че някакви заспали в Тесла.Еми тираджийте дето заспиват в камионите и то без автопилот ?!

38

Вангу

преди 4 години

Така ни се пада,но дано ако има сблъсък то да е с любидел на електрокарите.Ингернет и електричеството съсипаха света.Приказката -света е оцелял защото се е Смял -а не другото-ще излезе вярто.*** и бебе в епроветка ще е бъдещето.вече и он ще закърне дори и една чек.я няма да можем да си направим.Егати света

fallback