Продукти:
500 г наденица
1 супена лъжица дижонска горчица
½ чаена лъжичка сол
4 яйца, разбити
2 чаши прясно мляко
6 филии бял хляб, нарязани на кубчета
400 г кашкавал, настърган
Приготвяне:
Запържете леко наденицата в сгорещена мазнина, за да покафенее. Извадете и отцедете от мазнината.
Разбийте яйцата. Смесете ги с млякото и отново разбийте с миксер. Добавете горчицата и разбъркайте с лъжица.
Подредете наденицата в тава за печене или стъклена йенска тава. Покрийте със яйчената смес. Добавете хлебните кубчета като ги разпръснете равномерно. Поръсете обилно с кашкавала.
Печете в загрята фурна на 180-200 градуса за около 45 минути като сте покрили с фолио. След това махнете фолиото, увеличете градусите на 250 и печете за още 10-15 минути да хване кафява коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Леле
преди 4 годиниНа независимия, дето смята печената наденица с кашкавал за добра (но скъпа) храна, мога да препоръчам - *** в някой Т-маркет половин час преди да затворят. Топлата витрина е пълна с печени наденици и подобни благинки по твой вкус. Вярно - в края на деня са полувмирисани, но пък няма да ти е скъпо. Една приятелка редовно си храни кучето с тях - много е доволна.
2
Независим
преди 4 годиниТя рецептата е добра, ама много скъпо ще ми излезе.
1
ДртПрч
преди 4 годиниЕгати буламача!