Снимка: БТА
fallback

Ивет Лалова-Колио спечели спринта 100 метра на Балканиадата по лека атлетика в  Правец.

Европейската шампионка от Хеалзинки 2012 беше най-бърза във финала с 11.23 секунди и заслужи златото в дисциплината в регионалния шампионат за четвърти път в кариерата си.

Втора с 11.25 секунди завърши Диана Вайсман (Израел), а трета с 11.56 секунди се нареди другата българка във финала Инна Ефтимова.

На 100 метра при мъжете българинът Антонио Иванов заслужи бронз с 10.66 секунди.

Балканиадата беше открита по-рано днес, като сред официалните гости са министърът на спорта на България Красен Кралев, вицепрезидентът на МОК Сергей Бубка, президентът на ИААФ Себастиан Коу, президентът на Европейската атлетика Свен Арне Хансен, президентът на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов, футболната легенда Христо Стоичков и др.

Ветеранът Йоло Николов пък донесе първия медал за България от шампионата, след като завърши втори в бягането на 5000 метра, съобщи БТА.

Българските състезатели спечелиха седем медала - 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови, в първия ден на Балканиадата по лека атлетика в Правец.

Лалова спечели за четвърти път регионалната титла в спринта на 100 метра с 11.23 секунди, а Тихомир Иванов беше най-добър на скок височина с 227 сантиметра за втората си балканска титла.

Иванов атакува и олимпийски норматив за Токио 2020 от 233 сантиметра, като направи добри опити, но не успя да преодолее височината.

Йоло Николов финишира втори в бягането на 5000 метра с 14.52.01 минути, а Александра Начева се нареди втора на троен скок с 13.89 метра, като отстъпи само на действащата европейска шампионка Параскеви Папахристу (Гърция) с 14.22 метра.

Двата от трите бронза дойдоха от спринта на 100 метра, в който Антонио Иванов завърши трети при мъжете с 10.66 секунди, а Инна Ефтимова се класира на същата позиция при жените с 11.56 секунди. Другият бронз завоюва Михаела Петкова на копие с 46.40 метра.

Вторият състезателен ден е утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

гражданин

преди 4 години

Браво на Лалова! Не го очаквах от нея. Мислех, че вече е одъртяла и е вън от големия спорт, но тя изненадва.

14

Анонимен

преди 4 години

Браво на Ивет ,но видя се пак на какво сме способни в организацията.....хора въртят табла ръчно със резултати на спортистите. Потресаващо във кой век живеем,или пак прибраха парите на хората за пореден път. Пълни *** крадливи ***!! Дано скоро сте в отвъния и във най- горещия казан гадняри.

13

Анонимен

преди 4 години

Уникален естествен сексапил и чар !!! Всичките намацани с тонове грим кифли не струват колкото нея. Като добавка и от нея струи уникална положителна енергия.

fallback