Снимка: архив, Булфото

Намерените убити край Негован Йордан Атанасов и жена му са били членове на една от евангелистките църкви у нас. Според неофициална информация двамата дори са се запознали на една от църквите, пише "24 часа".

"Йордан всеки ден четеше библията, въпреки че цитираше точно пасажи от нея", разказва една от съседките му. Двамата с жена му купили апартамента в столичния квартал "Стрелбище" преди около 5-6 години. Имали и куче - бял лабрадор.

Още по темата

Двамата са имали вила в село Литаково, Софийска област. Полицията предполага, че именно там е било извършено и убийството им.

Телата на двамата бяха намерени преди две седмици край Негован.По останките от телата им личат дупки от куршум. При Йордан е открит и проектилът. Той е силно деформиран, но разследващи са го идентифицирали като карибър 22LR. Той е с диаметър 5.6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки. Самото му име означава дълга пушка.

С такъв диаметър бе и пистолетът на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Същият куршум бе открит и в тялото на Милена Шишкова, убита в Костенец от бившия й приятел.

При него обаче и до днес не е открито оръжие и не се знае пистолет или пушка е. Засега водеща версия е, че е пушка. Причината - малкото, но прецизни изстрели. За разлика от сегашния случай в Нови Искър и в Костенец жертвите са убити с няколко куршума.Вече стана ясно, че има двама задържани за престъплението и в момента се разпитват от органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase