Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 кг корнишони
50 г захар
1 л бял оцет
2 клонки естрагон
1 супена лъжица синапено семе
пипер на зърна
сол
 
Приготвяне:
 
Почистете и измийте корнишоните, поставете в подходящ съд и покрийте изцяло със сол. Нека отлежат за 12 часа. След това разбъркайте оцета със захарта, естрагона и пипера. Бланширайте краставичките за няколко секунди в оцета, отцедете с решетъчна лъжица и ги сложете в бурканите.
 
Добавете синапеното семе. Кипнете отново сместа с оцета и след това допълнете с нея бурканите. Оставете ги да изстинат и поставете капаците. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Курнишон

преди 4 години

А екстрагона за какво е?

2

Анонимен

преди 4 години

Това са стерилизирани краставички, а не класическата туршия от кисели краставички. Вкусът е доста различен.

1

гост

преди 4 години

Вода и сол 4лъжици в 5 л пл. буркан и става сурова туршия от кис. краставички .

fallback