Продукти:
1 кг корнишони
50 г захар
1 л бял оцет
2 клонки естрагон
1 супена лъжица синапено семе
пипер на зърна
сол
Приготвяне:
Почистете и измийте корнишоните, поставете в подходящ съд и покрийте изцяло със сол. Нека отлежат за 12 часа. След това разбъркайте оцета със захарта, естрагона и пипера. Бланширайте краставичките за няколко секунди в оцета, отцедете с решетъчна лъжица и ги сложете в бурканите.
Добавете синапеното семе. Кипнете отново сместа с оцета и след това допълнете с нея бурканите. Оставете ги да изстинат и поставете капаците. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Курнишон
преди 4 годиниА екстрагона за какво е?
2
Анонимен
преди 4 годиниТова са стерилизирани краставички, а не класическата туршия от кисели краставички. Вкусът е доста различен.
1
гост
преди 4 годиниВода и сол 4лъжици в 5 л пл. буркан и става сурова туршия от кис. краставички .