Снимка: iStock

Продукти:

3 чаши обелени и нарязани картофи
½ чаша нарязано селъри
½ чаша нарязан кромид лук
1 кубче пилешки бульон
1 чаша вода
1 чаена лъжица магданоз
½ чаена лъжица сол
1 щипка черен пипер
2 чаени лъжици брашно
1 и ½ чаши прясно мляко
1 и ½ чаши настъргано сирене
1 чаша нарязана шунка
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера сложете картофите, целината (селъри), лука, бульона, водата и магданоза. Овкусете със сол и пипер. Варете, докато зеленчуците омекнат. В отделна купа смесете брашното с млякото и разбъркайте добре, за да не останат бучки. Добавете към супата, за да се сгъсти. Накрая добавете сиренето, шунката и изчакайте, докато сиренето се разтопи. Сервирайте.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase