Снимка: iStock
fallback

Продукти:

2 чаши замразени или пресни боровинки
¼ чаша вода
1 чаша портокалов сок
¾ чаша захар
¼ чаша студена вода
3 супени лъжици царевично нишесте
½ чаена лъжичка бадемова есенция
1/8 чаена лъжичка канела
 
Приготвяне:
 
В тиган, загрят на средна температура, смесете боровинките, ¼ чаша вода, портокаловия сок и захарта. Внимателно разбърквайте, докато заври. В друга купа смесете нишестето с ¼ чаша студена вода. Разбъркайте и добавете бавно сместа към тигана с боровинките. Оставете да къкри, като внимателно разбърквате за около 4-5 минути. Свалете от котлона и добавете бадемовата есенция и канелата. Разбъркайте. Сосът може да се добавя към различни десерти по желание.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback