Австралийската полиция съобщи, че смъртта на жена, чието тяло е било намерено в центъра на Сидни, има връзка с днешната атака на въоръжен мъж срещу минувачи в града.

Става дума за друга жена, а не за онази, която бе откарана в болница, след като бе намушкана от нападателя, въоръжен с голям кухненски нож. Убитата жена е на 21 години, а ранената - на 41 години.

Подозира се, че нападателят е избягал от психиатрична болница, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Мъжът намушка жена в центъра на Сидни и се опита да атакува и няколко други хора, преди да бъде задържан от силите на реда. Преди ареста си той се качи на автомобил и размахвайки ножа в ръка, крещеше "Аллах акбар" ("Бог е най-велик" на арабски).

Още по темата

Видео, заснето в централната част на Сидни, показва драматичния момент, в който случайно оказали на на мястото мъже се намесват и задържат заподозрения. Те успяват да го задържат на земята с помощта на два стола и щайга.

Шефът на Руското радио на Австралия Борис Грейс разказа пред радио Sputnik  за случилото се. „Това не е терористична атака. И полицията, и премиерът Скот Морисън потвърдиха, че това не е било терористично нападение. Този млад човек има история на психически заболявания. Той е на 21 години, от западните райони на Сидни. Това е луд, който е изскочил на улицата, тичал е с голям кухненски нож, нападал е хората. Имаше информация, че е убил една жена в жилище в центъра на града. До един хотел той ранява още една жена – лекарите казват, че с нея всичко ще е наред. За арестуването на младия мъж са помогнали минувачи“, каза Борис Грейс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase