Снимка: Йън Макмилан
fallback

Общ преглед

На 8 август 1969 година Джон, Пол, Ринго и Джордж се събират за фотосесия пред студиото EMI в Лондон.

Фотографът Йън Макмилан прави "скромната" снимка на момчетата, които пресичат улицата и създава парче история. Малко по-късно кадърът не просто е един от най-запомнящите се, но и краси един от най-добрите албуми на Бийтълс.

50 години по-късно, всекидневно на Аби Роуд хора си правят снимки на прочутата зебра. Всеки шофьор знае, че минавайки от там, ще срещне поне един човек, който се опитва да пресъздаде легендарният кадър. А на 8 август стотици хора се събират, за да отпразнуват паметния момент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

дедо Ташунко

преди 4 години

Бийтълс са велики музиканти като състав, но от тези времена Би Джиис за мен са на върха. Имам в предвид: мелодия, съдържание на текста и изпълнение. "Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ***". Така казваше математикът професор Батов от Лозенец през лятото на 1969-та година, светла му памет! Хубав ден на всички в блога и приятна събота и неделя.

20

11

преди 4 години

На мен ми харесват само две песни на тия, всичко останало е бълвоч и реклама.

19

До 17 Анонимен

преди 4 години

Тези групички щяха да са интересни, ако бяха се появили преди Beatles, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Iron Maiden, AC/DC.Иначе всъщност са си едни copy paste лакардии... Даже не е и музика.

fallback