Чумата по свинете се отрази и на хотелиерите.
По Черноморието вече доста от тях предлагат на шведските маси калмари и октоподи вместо филета в менютата в ол инклузива.
"Има увеличение на доставните цени на свинското от 60 до 80 стотинки на килограм. Това увеличава крайните цени на продукта”, заяви хотелиерът Кристиан Рамналиев пред Нова тв.
"Колеги хотелиери вече са взели мерки, като са повишили цените. Другият начин е да се намали разнообразието на свински продукти с техни заместители като пуешко и пилешко”, обясни той.
Според него чужденците консумират по-малко свински продукти, но пък българите продължат да ги предпочитат.
Заради увеличението на цената обаче се е стигнало дотам, че на някои места да заместват свинското с морски деликатеси и риби.
"Ако цената на свинското продължава да расте с този темп ще догони калмарите. Домати, краставици също са поскъпнали. Ако това продължава, задължително цените ще скочат, защото храната е голямо перо в услугата“, обясни Рамналиев.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
14
Анонимен
преди 4 годиниАз вчера реших да си купя от един магазин калмари за в къщи да ям.Ама съвсем случайно, виж, не се бях замислил за cвинcкото.Дали са вкусни? Не съм ги опитал още, довечера ще ги пробвам с бяло винце!
13
РМ
преди 4 годиниНяма такива смешни "хотелиери" като нашите. 80 стотинки на килограм ги събарят, сякаш поръчват с тонове! Колко КГ на ден ще изяде един човек, че ми сравнявате цените с калмарите, които са 3-4 пъти по-високи? То и без това нямате клиенти в хотелите, какво се оплаквате?
12
Анонимен
преди 4 годиниГледах в ютюб филм за фалшивите храни.Естествено, на първо място е зехтинът.Разни други неща, но...бях потресен, че вместо калмари, се предлагат шайби от дебело черво на ***.Не съм го измислил аз.Просто го видях.Тъй като съм сигурен за зехтина, за рачешките пръчици, видях как правят "филе от сьомга", нямам много аргументи срещу фалшивите калмари.