Ким Чен Ун очевидно намира Доналд Тръмп за изключително близък приятел, след като пусна поредната серия от 12 марки, които включват лидера на САЩ. Този път с жеста Северна Корея отбелязва "спонтанното посещение на Тръмп в демитализираната зона".

Според японската агенция Kyodo News серия от 3 марки е била пусната още на 12 юни, в чест на годишнината от срещата в Сингапур през 2018 г. Те включват снимка на първото ръкостискане на Ким Чен Ун с Доналд Тръмп, подписване на споразумението между двете страни, както и неговото съдържание.

Една от снимките, които красят серията от 12 марки, пусната преди дни е на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп в демитализираната зона.

Този "мил жест" идва, след като напрежението на острова отново се засили. Северна Корея проведе няколко теста на новата си ракетна система. Според някои експерти това е било начин за натиск над Сеул и Вашингтон, които се бавят с преговорите по ядреното споразумение. Но Доналд Тръмп далеч не беше притеснен от действията на Ким.

По-рано тази седмица, президентът на САЩ отново похвали "красивото виждане на Ким за страната му", а ракетните тестове определи като "напълно стандартни" и бе категоричен, че те няма да попречат на отношенията му със севернокорейския лидер.

"Според мен всичко е под контрол", каза Тръмп на журналистите, събрали се пред Белия дом.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase