Снимка: БулФото

Няма да се кандидатирам за кмет на София, обяви пред bTV бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев и допълни, че решението му е "100% сигурно".

По думите му, в страната няма енергия да се говори за политики в местната власт и това е голям проблем, но не смята, че той може да го промени.

Още по темата
Що се отнася до това, дали БСП ще издигне кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кмет на столицата, Паскалев заяви, че решението за кандидата ще бъде взето от градската организация на партията в средата на септември.

"Омбудсман и кмет са две различни неща. В момента Манолова има голям рейтинг, но това не е опраделящо за едно успешно управление на града", изтъкна политикът.

Според него обаче предизвикателството пред политиците е не това да коментират личностите на кандидатите, а да предложат реални политически решения.

"София има изключително много проблеми, огромна част от които се коренят в кметското управление на Бойко Борисов. Доказателство за това е, че разрешителното за строеж на сградата "Златен век" е било издадено именно от Борисов", каза Паскалев.

Той коментира и казуса с терасите на подалия вчера оставка шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

"Георгиев е абсурд да не знае за какво става въпрос с тези тераси, като има предвид, че е юрист", смята бившият кмет на Благоевград и допълни, че никак не е изненадан от оставката на Георгиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase