Снимка: архив Reuters
fallback

Volkswagen все още търси най-доброто място за новият си завод в Източна Европа, пише германският Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Премиерът на провинция Долна Саксония Шефан Вайл заяви, че Надзорния съвет на компанията все още не е взел крайно решение. Вайл също е член на Надзорния съвет.

През изминалите дни редица издания съобщиха, че компанията е избрала да инвестира в Турция, но Volkswagen отрича тази информация.

Oще по темата

България също е сред евентуалните държави, които да получат инвестицията.

"Без значение какво е крайното решение, то ще бъде икономическо, а не политическо", заявява Вайл. Той съобщи още, че вероятно окончателното решение ще бъде взето на следващото събрание на Надзорния съвет. Процесът може да се проточи до есента.

Слуховете, че Volkswagen е избрала Турция за новия си завод предизвикаха критики към компанията, заради нарушаването на човешките права в страната.

Решението на компанията да изнася все по-голяма част от своята продукция в други страни, с по-евтина работна ръка, противоречи на политиката на ГСДП. Според Щефан Вайл обаче тази тактика се е доказала във времето.

По думите му, някои по-сложни задачи се извършват в Германия, а по-други производствени операции е по-добре да се извършват в страни, където цената за това е по-ниска.

"Още повече, че компанията трябва винаги да е отворена към търсене на неразвити пазари, включително и чрез продукция, ориентирана към пазара", посочва Вайл.

Премиерът на Долна Саксония посочва още, че Volkswagen има правото да присъства в редица страни.

"Затова компанията се представя добре, защото гледа на нещата не само с национални очила, но и се доказва на международно ниво в продължение на десетилетия", казва Вайл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Социолог

преди 4 години

Трябват ни строителни бригади от затворници на лек режим да строят и да получат занаят.Построените жилища да се дават на млади двойки с минимум средно образование срещу безлихвен заем и на цени от 200Е/кв.м срещу уговорката да живеят в България и да имат минимум едно дете .Да се дават помощи само за до 4 деца п при условие че ходят редовно на училище.Да се

149

Анонимен

преди 4 години

Щефан Вайл да не се прави на бита мечка. Винаги политика и икономика са били свързани и оплетени като свиински черва.

148

Анонимен

преди 4 години

виж ако е нещо от ЕС да си извозват у нас битовия *** или опасните отпадъци сигурно ще е тук

fallback