fallback

Общ преглед

Петъците обикновено не само бележат края на работната седмица, но ни и вдъхновяват за идеи за пътуване - понякога за уикенда, а понякога за по-далечни дестинации. Днесе се отпправяме към  Виетнам с офертата на Posoka.com, затова се заредете с настроение за екзотика в "Без будилник"!

Ханой

Отправяме се към Ханой - столицата на страната. Буквално името му означава "град между две реки", но освен това той е и между две епохи. Френската колониална архитектура се съчетава сякаш напълно естествено с традиционните местни постройки.

Тук се намира едно архитектурно постижение на 11 век - Пагода на една колона. Храм, построен върху колона с диаметър 1,25 м. Идеята на пагодата е била да изобразява цвят на лотос - символ на чистотата и невинността.

Следващото място е още един храм - Нгок Сон Темпъл. Името му означава "Храмът на изумрудената планина" и той е разположен на кокетно островче в езерото Хоан Кием, до него води алено червен мост.

Легендата гласи, че през 15 век Господ изпратил на император Ле Тай То магически меч, с който да прогони китайците от Виетнам. След войната, гигантска костенурка грабнала меча и се гмурнала в дълбините, за да върне меча на неговите божествени собственици. От тук произхожда и името "Езерото на възстановения меч" – Хоан Кием.

Сапа

Виетнам има своите Алпи. Всъщност, става въпрос за живописния курорт Сапа, който е в планинска местност, която толкова напомняла на френските колонизатори на познатата им планина, че нарекли района Тонкинските Алпи.

Гледката обаче не е единственото, с което Сапа си струва. Малките сгушени селца са дом на редица култури и обичаи, всяка уникална и много богата.

Залива Халонг

Десетки малки острови, покрити с дървета и високи скали са разпръснати из изумрудените води на залива Халонг.

Митичният "Залив на драконите" е от най-впечатляващите гледки на Виетнам. Твърди се, че някога дракони слезли от небесата и от нефритените капки, които падали във водите на залива, са се образували хилядите островчета, за да защитят залива и живеещите край него хора от нахлуващи грабители.

Докато сте в залива не пропускайте пещерата Тиен Кан Сон. Тя е почти непокътната и много живописна.

Още с влизането човек се озовава в сюрреалистична обстановка. Сталактитите са формирали лотус и бебе слон, а въображението помага на човек да оприличи и всички останали фигури на нещо познато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

+

преди 4 години

най-важното за един туристе да види само хубавите неща !!!! и да си каже : неповторимо е !

12

12,

преди 4 години

Не знам какво имаш предвид, бананов земеделец, с това, че "скоро и тук ще е като Виетнам".Искаш да кажеш, че ще се пооправи положението? Че ще станем по-чисти и че туризмът ще потръгне, след като премахнем купищата бетони по плажните ни ивици и планините? Ако е така - добре, дано да стане!

11

бананов земеделец

преди 4 години

Спокойно. Скоро и тук ще е като Виетнам. Още малко работа се иска.

fallback