Снимка: iStock

Продукти:

½ чаша масло, разтопено
400 г праскови от компот
2/3 чаша захар + 1 чаша
1 чаша брашно
½ чаша прясно мляко
1 и ½ чаени лъжици сода
¼ чаена лъжица сол
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото и с него намажете формата за сладкиша. Леко поръсете с брашно.
 
В дълбок тиган загрейте прасковите, 2/3 чаша захар и водата. Разбърквайте от време на време, докато се сгъсти сиропът или около 5 минути. Свалете от огъня.
 
В купа смесете брашното, 1 чаша захар, млякото, содата и солта. Разбъркайте. Излейте тестото в съда за печене като си оставите малко. Подредете прасковената смес върху тестото. Накрая залейте с остатъка от течното тесто. Печете в загрятата фурна до златисто или около 45 минути.

Още вкусни рецепти можете да видите в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase