Снимка: Reuters, архив
fallback

Партията на справедливостта и развитието на турския президент Реджеп Ердоган за първи път от 2002 г. загуби общинските избори в Истанбул, където той беше кмет от 1994 г. до 1998 г.

Това са втори местни избори в рамките на три месеца, след като турската Върховна избирателна комисия реши да отмени резултатите от изборите на 31 март 2019.
Oще по темата


Може ли да се говори за залез на Ердоган, за оформена вече алтернатива?

"Той каза, че няма да има повече избори до 2022 г. Само че голямата база, която Ердоган има в Истанбул, всичките приятелски компании, които получават поръчки с преференции е чиста форма на политическа поддръжка", каза в предаването "Видимо и невидимо" журналистът и политик Асен Агов.

Той припомни, че в общинския съвет на Истанбул остава мнозинството на партията на Ердоган.

"На Имамоглу ще му бъде много трудно да прокарва всичко онова, което обещава, през един общински парламент, който е с друго мнозинство. Т.е., ще трябва да прави компромиси", допълни Асен Агов. Той е по-скоро скептичен, "че така бързо ще дойде промяната. Но духът е излязъл от бутилката".

Цялото предаване гледайте по Bulgaria ON AIR от неделя от 17:30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

999

преди 4 години

ИНТЕРЕСНО И ЗАБАВНО ЗАГЛАВИЕ НА СТАТИЯ, КОЯТО ЗАВЪРШВА С ПЪЛЕН ОБРАТ !ЗНАЧИ ИМАМЕ ЕДИН БРОЙ ДУХ НА ЛИЦЕ, НО РАЗБИРАШ ЛИ ТО Е ДЛЪЖНО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА И РАБОТИ С И ЗА ЕРДОГАН !ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЗАЛЕЗА ... ДАМИ И ГОДПОДА , РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКИ НА ТАМ ОТИВАМЕ ! МАКАР, ЧЕ ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ И НА ЕРДОГАН - ЗДРАВЕ И ДЪЛЪГ ЖИВОТ !

50

Анонимен

преди 4 години

Всички слаби и егоисти хора са диктатори.. Ердоган е един от тях на народа им омръзна неговият стил на управление...Винаги има край на всяка ера...Светът се развива и не приема хора като Ердоган да ги управлява... Поздрави на младите хора във Турция...Нека има мир и благоденствие за целият турски народ...

49

К. К.

преди 4 години

Неколко а тук се надяват като падне Ердоган, да падне и Борисов. Ще ги разочаровам - като оставим настрана, че Ердоган следващите поне 10 г. е непоклатим, да им припомня, че за Борисов, възродителя на България, гласуваме над 1 млн. А крадците от БСП се разпадат... Така че има да почакате да падне Борисов даже по-дълго, отколкото Ердоган. Докато си иска, ще управлява. Ние го овластяваме! За да строи, строи, строи. Да изгражда нова, европейска, натовска България! С помощта на успелите!

fallback